BEMÆRK: Vi har åbnet for fysiske gudstjenester per d. 14. juni, og da vi følger myndighedernes anbefalinger er det med forskellige restriktioner. Læs mere

Min historie

Hør "Min Historie". En interviewrække med forskellige spændende mennesker, der deler ud af deres liv.

Podcast VIA ITunesPODCAST FEED

ADHD er ikke en sygdom, det er en gave // Olivia Drews Roberts

18 år gammel fik Olivia diagnosen ADHD. Mor kikkede hurtigt på mig, så sagde hun: "Olivia! Det er jo ikke en sygdom, det gør dig unik, det er en gave. Det gør dig kreativ, det gør dig skør, og får dig til at stikke lidt mere ud. Efter bibelskole på New Zeeland og ægteskab med Asher, oplevede Olivia en dag under tårer, Guds hjerte for Danmark og Guds kald. Olivia Drews Roberts, singer/songwriter, 23 år, gift med Asher.

De skulle virkelig være desperate, hvis jeg skulle blive kaldet (til præst) // Jeppe Sarkez Möglich

Jeppe er ikke meget for de øjeblikkelige oplevelser. Han har brug for at se tilbage på, hvordan Gud har bevaret ham igennem de ting der er sket. Dét gør meget større indtryk på ham, og bygger hans tro meget mere op, end hvis der røg 10.000 kr. ind af brevsprækken. Jeppe Sarkez Möglich, 29 år og præst. Gift med Hannah.

Vi kunne ikke finde en computer, der gik på gas // Iver Larsen

Det sidste Iver ville være, var missionær. Men både ham og hans kone endte med at blive bibeloversættere i sabaotstammen på Mount Elgon i det nordøstlige hjørne af Kenya, hvor ikke engang kragerne vender! Der var ikke strøm, og da de ikke kunne finde en computer, der gik på gas, fik de solceller på taget. I samarbejde med lokale sproghjælpere, udviklede de et alfabet og påbegyndte oversættelse af, i første omgang, Markusevangeliet. Iver Larsen, international bibeloversættelseskonsulent, 72 år, gift med Alice.

Hvorfor er vi i København? // Johannes Fuchs

Jeg er villig til at gå, jeg er villig til at bli'... Denne lille sang fik vidtrækkende betydning for familien Fuchs. Da Johannes senere blev præst på Filippavej i København, begyndte han at spørge Gud, "hvorfor er jeg her?" På en lovsangsmarch i Istedgade fik han svaret. Johannes Fuchs, gadepræst, 73 år, gift med Ann Lis. Sammen har de 4 voksne sønner, Claus, Jesper, Martin og Jacob.

Jeg så store kirker, som formåede at være kirke for byen // Jacob Viftrup

Da jeg var i USA, så jeg nogle store kirker, som formåede at være kirke for området med masser af socialt arbejde, og på alle måder engageret i byen - og det tændte mig bare helt vildt! Jacob Viftrup, 47 år, ledende præst, gift med Jeanett. Sammen har de Niklas på 19, Isabelle 17, Sebastian 15 og Alexander på 13 år.

Hvor længe skal du gå og dalre rundt // Jørgen Jeppesen

En soldaterkammerat fra baptisterne fik Jørgen på bedre tanker: Hvor længe skal du gå og dalre rundt? Mange år senere var Laila og Jørgen med i et fælleskirkeligt nødhjælpsarbejde i Vejle, for at hjælpe romaer, børnehjælpsbørn og fattige i Rumæniens øverste højre hjørne. En dag Laila var på besøg hos noget familie, lå hendes 4-årige søn pludselig livløs på gulvet pga. en hjertefejl. Familien råbte til Gud og Gud greb ind!

Leaders has a gift to see people and develop people // Joel Bagnall

While Joel was living his dream as a rockstar for Jesus, God called him to live his dream. He now serves as pastor in Lyngby Frikirke and is the founder and director of Lift Leaders. Joel Bagnall, 34, is married to Helena. They have two sons, Mattias 3 and Elliot 1 year.

Vores elever ved, at vi vil kæmpe for, at de lykkes // Jan Dufke

På Skovbo ved vores elever, at vi tilkæmpe for dem, og vi vil kæmpe for, at de lykkes! Skovbo Efterskole, kristen skole på Sjælland med store musiske og kreative ambitioner, begyndte på Slimminge Kro ved Borup i 1996. I dag har skolen over 100 elever. Følg skolens tilblivelse, værdier, og hvad der gik forud. Fortalt af Jan Dufke, forstander, 63 år, gift med Käte. Sammen har de fire voksne børn.

Jeg oplevede en stor forvandling i mit liv // Stephan Thomsen

Stephan's opvækst i Zambia, som barn af et missionær ægtepar, gav ham en stærk tro på Gud; men først i Danmark, mere end 10 år senere, blev han frelst. I forbindelse med, at hans kone blev kronisk syg, fik hans tro et knæk, og han var lige ved at miste sit ægteskab, men Gud greb ind! Stephan Thomsen, optiker, 47 år, gift med Trine. Sammen har de Amanda på 22 og Samuel på 16.

Skal vi kalde det en frierbuket! // Karen Esther Jørgensen

Karen Esther Jørgensen, enke, 87 år, fortæller om sin barndom, om frierbuketten, om når 7 børn skal møde i skole kl. 8, og om at blive brugt af Gud i en sen alder.

Vi er nødt til at gå - for at blive ledt // Mathilde Holti

Mathilde fik plads til selv at finde ud hvem Gud var for hende, da hun voksede op med sine kristne forældre. På grund af denne frihed, fik hun allerede som lille en stærk tro. Efter folkeskolen hvor hun blev mobbet, valgte hun at lade sig lede af sin mavefornemmelse til at arbejde i nogle år, i stedet for at gå direkte i gymnasiet, som hun blev rådet til. Denne selvstændige beslutning modnede hende, og efter gymnasiet fik hun anbefalet en kirke som hun nu kalder sin, og  hvor hun også blev døbt. Lovsang betyder meget for Mathilde: “Jeg lægger rigtig meget kærlighed i lovsang. Det er min ting, føler jeg lidt, indenfor min tro…” Hun forfølger nu en af sine drømme, at komme ind på Fredericia Musical Academy. Mathilde Holti, 22 år og pædagogmedhjælper.

Mit motto: Jeg prøver det! // Frank Bjørklund

Hvis du hver dag vil prøve på, at høre min stemme og gøre det jeg siger til dig, så skal du opleve, at jeg vil være med dig alle dage, i gode og svære tider. Det var dét, som blev min kristendom. Frank Bjørklund, 64 år, mobil farvehandler, gift med Bitte og sammen har de David.

Hvis nu Gud har en dårlig dag // Jesper Fuchs

Følg Jespers rejse fra sår på sjælen til leder af TC Taastrup, et værested for narkomaner og hjemløse, og mød 3 mænd, hvis liv blev rejst op. Jesper Fuchs, 47 år, gift med Sanne. Sammen har de Magnus på 19, Johanna på 17 og Ida på 11 år.

Fra uønsket elev til bachelor // Michael Hansen

Michael Hansen, 32 år, læser socialvidenskab og er bygningsansvarlig i kirken. Som ung voksede han op med 3 halvsøskende, som havde hver sin far. Efter at være uønsket på flere skoler, kom han på Skovbo Efterskole. Her fik han en god ven, som var medvirkende til, at hans liv fik en ny dimension.

Iranere konverterer til Jesus i tusindtal // Kenneth Kühn

Ali, narkosmugler og tidl. militant muslim, dømmes for mord. I et venteværelse tigger han noget læsestof af en medfange, og får et eksemplar af det nye testamente. Lyt til hans radikale og humoristiske omvendelse. Det er en af Kenneth Kühn’s historier fra hans arbejde blandt iranere, som leder af Elam Ministries i Europa. Kenneth Kühn, 50 år, er gift med Alexia og sammen har de børnene Kaleb og Eva Mae.

92 rige år, men ikke uden storme // Agnete Løndorf

Agnete Løndorf, 92 år, bosiddende på Amager, med dejlig udsigt over volden og byens tårne - fortæller her om et rigt liv, men ikke uden storm og modgang.

Fra heroinnarkoman til lykkelig morfar // Benjamin Sarkez

Benjamin Sarkez, assyrer, født i Iran, er gift med Dorte og sammen har de døtrene Maria, Josefine og Hannah og 3 dejlige børnebørn. For længe siden levede Benjamin 4 år på gaden i Teheran som heroin narkoman. Træt af det gentagne ræs med at skaffe penge til stoffer flere gange om dagen, satte han sig ned og ville ikke mere. Pludselig hører han en stemme og tænker, "måske er jeg allerede død?"

Alkoholproblem som kristen // Jørgen Anker Hansen

Jørgen har kørt bus i over 25 år. Det var ikke ualmindeligt når man kom hjem fra en aftenvagt - så hen til automaten, og så trak man en øl... Ganske langsomt ændrede det sig til, at jeg var nødt til at have en genstand eller to, når jeg var færdig med mit arbejde. Og det blev værre og værre. Jørgen Anker Hansen - 70 år, gift med Anni, 3 voksne børn - havde et alkoholproblem mens han var kristen. På et sommerstævne sagde han til Gud: Lad det være min aften i aften.

Bede Jesus om hjælp? "Sådan noget ævl" // Tove Andersen

Hvis du vil have en bedre mand, så skal du bare bede Jesus om hjælp. "Sådan noget ævl", tænkte Tove. Tove Andersen, 69 år, har arbejdet som sygehjælper, maler, buschauffør, social- og sundhedsassistent, malermester og distributør. Hør Toves historie, hvordan hun fik hjælp i sit ægteskab.

Fra heftigt byliv til ny begyndelse // Carsten Fog Hansen

Carsten Fog Hansen 39 år, præst, cand. pæd. og forfatter. Gift med Louise. De har datteren Gabriella og sønnen Phillip. Som ung fik Carsten et kulturchok ved ankomsten til USA som udvekslingsstudent. Han kom fra et ret vildt byliv til et lille hus på landet i Nebraska. Men efter en række begivenheder tog hans liv en helt ny drejning.

Telefonstorm efter bøn i Grønlands radio // John Østergaard

John Østergaard fortæller hvordan evangeliet brød igennem i Nuuk, som tidligere hed Godthåb. Samtidig er det historien om hans liv, og de mere end 25 år som præst i Grønland.

Bad til Gud: "Jeg vil gerne på eventyr." // Helena Bagnall

Helena Bagnall, 28 år, gift med Joel og mor til Mattias og Elliot, bad til Gud: "Jeg vil gerne på eventyr." Først blev hun lærer på efterskolen Alterna, hvor hun mødte Joel. Derefter flyttede hun til Australien, blev gift og kom med i et kæmpe teenagearbejde. Nu har Gud sendt dem til Danmark.

Hør søndagens gudstjenester

Joel Bagnall // The Messiah’s Method

Joel Bagnall // The Messiah’s Method From evening service 27.09.20