Covid ikon

BEMÆRK: Vi har åbnet op igen for gudstjenester på alle lokationer fra den 2. maj. Find retningslinjerne her

Min historie
Podcast cover, Min Historie

Hør "Min Historie". En interviewrække med forskellige spændende mennesker, der deler ud af deres liv.

Podcast VIA ITunesPODCAST FEED

Vi skal lytte til de tilskyndelser vi får og gå ud på dem // Rene Hartzner

Dette interview blev sendt første gang i 2014. Rene Hartzner har været involveret i nogle af de store omvæltninger, der fandt sted i Danmarks kirkeliv i perioden 1969-72. Her kan nævnes: Unge Kristne. Huset i Knabrostræde. Ungdom med Opgave. Den Lange Dag. Den Karismatiske Fornyelse. Woman Aglow og en hjælpende hånd til Operation Mobilisation. Produceret og redigeret af Kirsten og Bjørn Hansen for Hansenmedie.

Hvis Gud siger “Go!” Så kan du “go!” // Julie Lindell

Julie er ikke gået efter en karriere, men oplever at Gud har ført hende ind i et liv med gospel, både som professionel gospelsangerinde, sangskriver, korleder, sanglærer, evangelist m.m. Hun er så taknemmelig til Gud for det, han har lagt tilrette for hende. Julie synger gospel, fordi folk kan komme lige ind fra gaden, synge med i koret uden audition, og opleve Gud.                                                                                                   Julie Lindell, 45 år, gift med Markus og sammen har de Laura, Lukas og August. Produceret og redigeret af Heidi Bobjerg og Kirsten og Bjørn Hansen for Hansenmedie.

Gud har planer med dit liv, som han ønsker, du skal spørge ind til // Jørgen Mortensen

Jørgen voksede op i en præstefamilie, og var aldrig i tvivl om at Gud eksisterede og var en god Gud. Han ville bare ikke være en kristen. Men senere, på bibelskole i England, viste Gud ham, at han skulle prædike. Et af højdepunkterne i Jørgen Mortensens liv, var et dialogmøde med en satanist i en fuld sal i Helsinge Kulturhus. Et anden var, da han prædikede i en weekend i et kulturpalads i Tallin efter Jerntæppets fald, hvor flere hundrede mennesker gav tIlkende, at de ville tro på Jesus. Jørgen Mortensen, forhåndværende præst, gift med Alice. Sammen har de 1 datter og 4 sønner.

Jeg blev klar over, at jeg skulle stoppe med at bande, ryge hash og med sex før ægteskabet

I 1970 i Brighton røg mit liv ind i en blindgyde. Jeg kunne mærke, at jeg ville miste min selvrespekt, hvis jeg fortsatte mit umoralske liv, så jeg spurgte ud i luften, er der nogen vej ud af det her? Hør Bjørn Hansens livshistorie fra luxushippie til tro på Jesus, og hans liv med radio og podcast. Produceret af Jacob Viftrup og Kirsten og Bjørn Hansen for HansenMedie.

Jeg vil da hellere be’ om, at Gud giver en ny hjerne // Hans Berntsen

På motorvejen syd for Flensborg blev bil og campingvogn totalskadet, men familien slap uskadt. Det blev et wake-up call til at sætte Gud på førstepladsen. Hans Berntsen var en succesrig forretningsmand, og blev allerede som 25-årig direktør for Bilka i Ålborg, som dengang var Skandinaviens største varehus. Efter ulykken blev det klart for Hans, hvad Gud ønskede: Fortæl dine forretningsforbindelser hvad du tror på; brug dit hjem som en kirke og begynd at be’ for syge. Hør Hans’ utrolige historie og de mange mirakler han har været vidne til. Hans Berntsen, tidligere Volvodirektør, 77 år, gift med Bente. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for HansenMedie

Iværksætter i fattigdomsbekæmpelse // Aimée Kjaer Kofoed

Aimée’s viden om ulandshjælp fra de 3 år i Cambodia blev brugt, da hun 18 år senere var i Rwanda og Burundi. Efter en dramatisk oplevelse udvikles ideen til lokal fattigdomsbekæmpelse i dengang verdens fattigste land. Aimée er usandsynlig heldig med at få kontakt til de rigtige frivillige medarbejdere, og i dag sælger hendes firma Coffee Beanies, strikkede huer fra Burundi til 125 butikker i Danmark. Aimée Kjaer Kofoed, 49 år, iværksætter og Founder at Coffee Beanies. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for HansenMedie

Alt, hvad I beder om, tro at I har fået det, så er det jeres // Erling Tychsen

Erling hjalp en ung mand afsted som volontør i 6 måneder, for at hjælpe gadebørn i en by i Venezuela. Nysgerrig efter at se, hvordan han havde det, fløj han derover. Han tabte fuldstændigt sit hjerte til de mennesker, det arbejde, det land og den kultur. Her er hans utrolige historie. Erling Tychsen, 59 år, missionær og jobcoach, gift med Lea, tilsammen har de 7 børn. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for HansenMedie.

Det kommer til at kræve mere, end at du krydser dine fingre // Lone Jørgensen

Omkring Lone’s 18 års fødselsdag fik hun diagnosen dissemineret sklerose. Senere i livet, da hendes andet barn blev født, bliver hendes tilstand kraftigt forværret, så hun må sidde i kørestol de næste 14 år. Lone kommer på et amtsplejehjem for yngre fysisk handicappede, og sammen med en ung pige bliver de kørt rundt i landet af en ansat på plejehjemmet til møder med Hans Berntsen. Den 13. gang sker miraklet. Hør Lone’s utrolige historie. Lone Jørgensen, 59 år, førtidspensionist. Produceret og redigeret af Kirsten og Bjørn Hansen for HansenMedie.

Det virker! // Charlotte Noer Pedersen

Da Caravanemissionen krydsede Ukraines grænse, i begyndelsen af 90erne, var der en sult og en længsel efter Gud. Når de delte bibler ud, blev de revet ud af hænderne på dem. Hør om flygtningearbejdet ved Moldovas grænse i de første måneder efter krigens udbrud i Ukraine. Og om Charlottes forbyggende indsats, for at forhindre unge sårbare piger fra landsbyerne, i at blive ofre for trafficking. Charlotte Noer Pedersen, 53 år, missionær, gift med Johannes. De har sønnerne Simon, Stephan og Jonathan.

At ære Gud i alt det jeg gør // Sofus Rasmussen

Sofus voksede op med  kristne forældre. Som 8 årig kom han på børnelejr. Han var den eneste kristen i sin klasse. Senere var han på teenagelejr, hvor det ligesom lå i luften, at næste skridt var Skovbo Efterskole. Han kom derefter ind på Sankt Annæ Gymnasium og tog MGK, musikalsk grundkursus. Han prøvede forskellige kirker og endte i Københavns Frikirke, Valby Lokation. Her fortæller han, hvordan han oplever, at Gud har kaldet ham og ledt ham ud i nye skridt. Sofus Rasmussen, 19 år.

Jeg skal tage det første skridt // Willy Kjær

På trods af ordblindhed og en mor med temmelig dårlige nerver, havde Willy alligevel en ok barndom. Men hans liv blev forvandlet d. 5. juni 1960 på Kongelejren, da han blev døbt med Helligånden. Generthed, frygtsomhed og mindreværd forsvandt, og han blev ovenud begejstret, og oplevede først rigtigt nu, hvad det vil sige at være født på ny og elsket af Gud. I Skagen fik Willy et dramatisk venskab med 20-40 narkomaner. Senere blev hans hus i Ålborg hver onsdag aften, invaderet af vejens teenagere til spisning og samtaler om bibelen. I dag glæder han sig over et spændende fællesskab med en stor gruppe indvandrere i Hvidovre. Willy Kjær, 76 år, forh. præst, 8 børn, hvoraf den ene er i himlen. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Kbh Frikirke.

Jeg tror faktisk ikke, at jeg er særlig fleksibel // Hanne Østergaard

Hanne troede ikke, at hendes historie kunne betyde noget for andre, indtil hun på en tur til USA blev udfordret af en ung mand til at byde ind med sine egne oplevelser og erfaringer. Hun tog mod til sig og satte sig selv i spil, og det gav gode tilbagemeldinger. Da hun senere tog en kandidat i socialt iværksætteri, blev hun bekræftet i sit studievalg. I dag er den Torsdagsklub for børn, som hun har været med til at starte, med blandt de 30 nominerede til Kristeligt Dagblads initiativpris 2021. Hanne Østergård, cand. soc, 32 år.

Ligesom man tror, nu er vi igennem krisen.. // Linda Møller

Hver søndag blev Linda og de andre børn fra stålværksarbejder-kvarteret, samlet op af en søndagsskolelærer fra en kirke i Frederiksværk og kørt tilbage et par timer senere. Det gav hendes liv retning, og efter endt uddannelse som sygeplejerske, rejste Linda til Israel, først som frivillig, og senere i en fuldtidstjeneste, for at virkeliggøre et kald fra bibelen: "Trøst, ja trøst mit folk... tal Jerusalem kærligt til." Hun fortæller også om 3 livskriser, som kunne have endt som troskriser, men som i stedet bekræftede Guds trofasthed. Linda Møller, 64 år, sygeplejerske. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Københavns Frikirke.

Da startede vi så vores børnearbejde, og vi havde det i 26 år // Victor Crillesen

Victor Crillesen, 86 år, tidligere maskinarbejder, fortæller her om sin opvækst, forelskelse og om hans og Birthes fælles livsværk: Børnearbejdet på Astridsvej på Amager. Denne optagelse er fra 2014 og er produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Kbh Frikirke.

Den dag jeg bliver taget bort, så vil jeg møde ham // Ditte Holm

Edith "Ditte" Holm, 97 år, fortæller om sin opvækst i Frelsens Hær, bladsalg på Langeland, gangpige på Sct Joseph Hospital og husmorafløser i 10 år. Leder af et stort kontor på Mødrehjælpen, medarbejder på værestedet Klippen og med i arbejdet med af bringe jøder ud af Rusland til Israel. Bor nu på plejehjemmet Søvang, hvor Ditte fik sit livs største oplevelse. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Kbh Frikirke.

Du skal leve af tro de næste 3 uger // Benny Mortensen

Benny blev født under bøn og lovprisning. Som barn var han skeløjet, ordblind og stammede. Godt hjulpet af vidunderlige søndagsskolelærere fødtes drømme om syges helbredelse og mission i fjerne lande. Han og Annelise havde begge missionskald, da de blev gift. I dag har de tjent i flere lande i Asien, hvor Benny har medvirket i menighedsplantning, profetisk tjeneste og bøn for syge. Annelise med undervisning af sundhedspersonale. Benny Mortensen, pensioneret anlægsgartner, 69 år, gift med Annelise. De har sønnen John og datteren Miriam. Optaget og redigeret af Kirsten og Bjørn Hansen, for Københavns Frikirke.

De to mennesker havde et eller andet, som jeg godt kunne li' // Freddy Danielsen

Freddy's arbejdsliv begyndte som bydreng for et ismejeri og sluttede som lagerforvalter for 70 mand. Freddy og Tove kan fejre deres 65 års bryllupsdag i år, og de mødtes første gang i Chokoladekrydset i Ballerup, hvor Toves knallerts var gået i stå og Freddy tilbød sin hjælp. Flere år efter, blev de inviteret med i bethelehemskirken i Vanløse af John og Kate, som kom og bankede på døren. Senere begyndte de at komme i Kbh Frikirke, hvor Freddy oplevede mirakuløs helbredelse ved bøn i Jesu navn. Redigeret og produceret af Kirsten og Bjørn Hansen, for Kbh Frikirke.

At sige man er førtidspensionist, er en virkelig partykiller // Julie Decker

Som teenager blev Julie indlagt på psykiatrisk afdeling, træt af at leve. Senere blev et vink med en vognstang til et bibelskoleophold. Et årstid efter styrtede Julie på cykel og pådrog sig en kronisk hjernerystelse. Efter en lang periode blev Julie taknemmelig for sin situation. 11 1/2 års sygdom med tid og stilhed, gav hende mulighed for at lære Gud at kende, selvom hun som teenager havde afskrevet kristendommen som religiøsitet. Julie Decker, 37 år, gift med Kenneth, 40 år.

Hvis himlen det er det, så vil jeg gerne i himlen // Frede Verner Hansen

Frede er nr. 3 af 5 brødre. Når der er mange børn, er der ikke altid tid til den enkelte. Da Frede’s morfar dør, forstærkes hans tristhed. Senere begynder Frede’s far og mor at komme i Apostolsk kirke, men da Frede som teenager har det svært med sig selv, bruger han meget tid i bøn. En dag får han et meget stærkt møde med Jesus, hvilket fuldstændigt forandrer hans liv. Senere læser han til læge, og sammen med sin kone overtager de en lille praksis i Brøndby, hvor han nu har været læge i 27 år. Frede Verner Hansen, praktiserende læge, 67 år, gift med Jette.

En grå tirsdag ringede min bankrådgiver // Mikas Feldborg

Omkring de 30 får Mikas en vision om at starte sit eget fitnesscenter, som bliver til flere. Efter en hård skilsmisse godt 20 år senere, får Mikas gennem samtaler med en folkekirkepræst, hjælp til at opbygge en ny identitet gennem bibelen. Tilbage i branchen fejlinvesterer han, og banken stiller ham overfor et ultimatum, og under stort pres fortæller han Gud, at han ikke gider mere, men Gud minder ham om visionen. I dag er Mikas gift med Arina, som har børnene Isabella på 6 og Lukas på 5 år.

Jeg lod aldrig som om // Dorte Toudal Viftrup

På universitetet stødte Dorte, med hendes tro på Jesus, frontalt ind i en mur, men Amagerbro Frikirke havde et miljø, som gav plads til tvivl, kritik og mange spørgsmål. Derfor kunne Dorte være sig selv begge steder. Hun udlever nu et kald, i en forskningsgruppe på Syddansk Universitet, hvordan tro, håb og ånd kan integreres i sundhedsvæsenet. Dorte Toudal Viftrup, 43 år, cand. psyk. ph. d. Gift med Stephan, og sammen har de Augustin på 11, og Annabel på 8 år.

Hvorfor er vi i København? // Johannes Fuchs

Jeg er villig til at gå, jeg er villig til at bli'... Denne lille sang fik vidtrækkende betydning for familien Fuchs. Da Johannes senere blev præst på Filippavej i København, begyndte han at spørge Gud, "hvorfor er jeg her?" På en lovsangsmarch i Istedgade fik han svaret. Johannes Fuchs, gadepræst, 73 år, gift med Ann Lis. Sammen har de 4 voksne sønner, Claus, Jesper, Martin og Jacob.

Jeg så store kirker, som formåede at være kirke for byen // Jacob Viftrup

Da jeg var i USA, så jeg nogle store kirker, som formåede at være kirke for området med masser af socialt arbejde, og på alle måder engageret i byen - og det tændte mig bare helt vildt! Jacob Viftrup, 47 år, ledende præst, gift med Jeanett. Sammen har de Niklas på 19, Isabelle 17, Sebastian 15 og Alexander på 13 år.

Podcast cover, Gudstjeneste
Hør søndagens gudstjenester

Jacob Viftrup // Pinsesøndag

Jacob Viftrup // Pinsesøndag