Covid ikon

BEMÆRK: Vi har åbnet op igen for gudstjenester på alle lokationer fra den 2. maj. Find retningslinjerne her

Min historie
Podcast cover, Min Historie

Hør "Min Historie". En interviewrække med forskellige spændende mennesker, der deler ud af deres liv.

Podcast VIA ITunesPODCAST FEED

Ligesom man tror, nu er vi igennem krisen.. // Linda Møller

Hver søndag blev Linda og de andre børn fra stålværksarbejder-kvarteret, samlet op af en søndagsskolelærer fra en kirke i Frederiksværk og kørt tilbage et par timer senere. Det gav hendes liv retning, og efter endt uddannelse som sygeplejerske, rejste Linda til Israel, først som frivillig, og senere i en fuldtidstjeneste, for at virkeliggøre et kald fra bibelen: "Trøst, ja trøst mit folk... tal Jerusalem kærligt til." Hun fortæller også om 3 livskriser, som kunne have endt som troskriser, men som i stedet bekræftede Guds trofasthed. Linda Møller, 64 år, sygeplejerske. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Københavns Frikirke.

Da startede vi så vores børnearbejde, og vi havde det i 26 år // Victor Crillesen

Victor Crillesen, 86 år, tidligere maskinarbejder, fortæller her om sin opvækst, forelskelse og om hans og Birthes fælles livsværk: Børnearbejdet på Astridsvej på Amager. Denne optagelse er fra 2014 og er produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Kbh Frikirke.

Den dag jeg bliver taget bort, så vil jeg møde ham // Ditte Holm

Edith "Ditte" Holm, 97 år, fortæller om sin opvækst i Frelsens Hær, bladsalg på Langeland, gangpige på Sct Joseph Hospital og husmorafløser i 10 år. Leder af et stort kontor på Mødrehjælpen, medarbejder på værestedet Klippen og med i arbejdet med af bringe jøder ud af Rusland til Israel. Bor nu på plejehjemmet Søvang, hvor Ditte fik sit livs største oplevelse. Produceret af Kirsten og Bjørn Hansen for Kbh Frikirke.

Du skal leve af tro de næste 3 uger // Benny Mortensen

Benny blev født under bøn og lovprisning. Som barn var han skeløjet, ordblind og stammede. Godt hjulpet af vidunderlige søndagsskolelærere fødtes drømme om syges helbredelse og mission i fjerne lande. Han og Annelise havde begge missionskald, da de blev gift. I dag har de tjent i flere lande i Asien, hvor Benny har medvirket i menighedsplantning, profetisk tjeneste og bøn for syge. Annelise med undervisning af sundhedspersonale. Benny Mortensen, pensioneret anlægsgartner, 69 år, gift med Annelise. De har sønnen John og datteren Miriam. Optaget og redigeret af Kirsten og Bjørn Hansen, for Københavns Frikirke.

De to mennesker havde et eller andet, som jeg godt kunne li' // Freddy Danielsen

Freddy's arbejdsliv begyndte som bydreng for et ismejeri og sluttede som lagerforvalter for 70 mand. Freddy og Tove kan fejre deres 65 års bryllupsdag i år, og de mødtes første gang i Chokoladekrydset i Ballerup, hvor Toves knallerts var gået i stå og Freddy tilbød sin hjælp. Flere år efter, blev de inviteret med i bethelehemskirken i Vanløse af John og Kate, som kom og bankede på døren. Senere begyndte de at komme i Kbh Frikirke, hvor Freddy oplevede mirakuløs helbredelse ved bøn i Jesu navn. Redigeret og produceret af Kirsten og Bjørn Hansen, for Kbh Frikirke.

At sige man er førtidspensionist, er en virkelig partykiller // Julie Decker

Som teenager blev Julie indlagt på psykiatrisk afdeling, træt af at leve. Senere blev et vink med en vognstang til et bibelskoleophold. Et årstid efter styrtede Julie på cykel og pådrog sig en kronisk hjernerystelse. Efter en lang periode blev Julie taknemmelig for sin situation. 11 1/2 års sygdom med tid og stilhed, gav hende mulighed for at lære Gud at kende, selvom hun som teenager havde afskrevet kristendommen som religiøsitet. Julie Decker, 37 år, gift med Kenneth, 40 år.

Jeg fik sådan en glæde på Roskildevej // Henning Madsen

Som dreng drømte Henning om at komme ud at sejle, og blev senere maskinmester på oceangående skibe. Mens skibet lå til kajs i Fredericia, besøgte Anna sin bror på skibet. Henning kørte Anna, som han senere blev gift med, hjem. Hun boede hos en kristen familie. Senere opsøgte Henning selv en kirke, og en dag på Roskildevej, på vej hjem fra kirken, overgav han sit liv til Jesus. Han blev fyldt med sådan en glæde, at han sang og skrålede i bilen. Efter at have arbejdet for Atlas en periode, oprettede Henning sit eget firma, Køle-Madsen. Sammen med unge kristne fra en bedegruppe, opstartede han en afdeling af Full Gospel Business Mens Fellowship International i København. Henning Madsen, 90 år, nu gift med Nelie. Henning har sønnen Peter, datteren Randi og 5 børnebørn.

Hvis himlen det er det, så vil jeg gerne i himlen // Frede Verner Hansen

Frede er nr. 3 af 5 brødre. Når der er mange børn, er der ikke altid tid til den enkelte. Da Frede’s morfar dør, forstærkes hans tristhed. Senere begynder Frede’s far og mor at komme i Apostolsk kirke, men da Frede som teenager har det svært med sig selv, bruger han meget tid i bøn. En dag får han et meget stærkt møde med Jesus, hvilket fuldstændigt forandrer hans liv. Senere læser han til læge, og sammen med sin kone overtager de en lille praksis i Brøndby, hvor han nu har været læge i 27 år. Frede Verner Hansen, praktiserende læge, 67 år, gift med Jette.

En grå tirsdag ringede min bankrådgiver // Mikas Feldborg

Omkring de 30 får Mikas en vision om at starte sit eget fitnesscenter, som bliver til flere. Efter en hård skilsmisse godt 20 år senere, får Mikas gennem samtaler med en folkekirkepræst, hjælp til at opbygge en ny identitet gennem bibelen. Tilbage i branchen fejlinvesterer han, og banken stiller ham overfor et ultimatum, og under stort pres fortæller han Gud, at han ikke gider mere, men Gud minder ham om visionen. I dag er Mikas gift med Arina, som har børnene Isabella på 6 og Lukas på 5 år.

Shyness is not part of who I am // Asher Roberts

Asher grew up as a shy kid and at the age of 15, he committed himself to practice guitar 8 hours a day. Still shy he found his identity as a guitarist, but at Equippers Collage he learnt not to let shyness be part of who he is, but to find his identity in Jesus. Asher Roberts, voluntary in church, married to Olivia.

Lige nu har jeg det job jeg drømte om, da jeg var 25 // Lena Viftrup

Lena har båret en vished med sig, at hun er værdifuld, villet og elsket. Dette fundament har stået sin prøve efter 2 opsigelser. I dag leder hun en større skole. Lena  Viftrup, 49 år, skoleleder.

Jeg lod aldrig som om // Dorte Toudal Viftrup

På universitetet stødte Dorte, med hendes tro på Jesus, frontalt ind i en mur, men Amagerbro Frikirke havde et miljø, som gav plads til tvivl, kritik og mange spørgsmål. Derfor kunne Dorte være sig selv begge steder. Hun udlever nu et kald, i en forskningsgruppe på Syddansk Universitet, hvordan tro, håb og ånd kan integreres i sundhedsvæsenet. Dorte Toudal Viftrup, 43 år, cand. psyk. ph. d. Gift med Stephan, og sammen har de Augustin på 11, og Annabel på 8 år.

ADHD er ikke en sygdom, det er en gave // Olivia Drews Roberts

18 år gammel fik Olivia diagnosen ADHD. Mor kikkede hurtigt på mig, så sagde hun: "Olivia! Det er jo ikke en sygdom, det gør dig unik, det er en gave. Det gør dig kreativ, det gør dig skør, og får dig til at stikke lidt mere ud. Efter bibelskole på New Zeeland og ægteskab med Asher, oplevede Olivia en dag under tårer, Guds hjerte for Danmark og Guds kald. Olivia Drews Roberts, singer/songwriter, 23 år, gift med Asher.

De skulle virkelig være desperate, hvis jeg skulle blive kaldet (til præst) // Jeppe Sarkez Möglich

Jeppe er ikke meget for de øjeblikkelige oplevelser. Han har brug for at se tilbage på, hvordan Gud har bevaret ham igennem de ting der er sket. Dét gør meget større indtryk på ham, og bygger hans tro meget mere op, end hvis der røg 10.000 kr. ind af brevsprækken. Jeppe Sarkez Möglich, 29 år og præst. Gift med Hannah.

Vi kunne ikke finde en computer, der gik på gas // Iver Larsen

Det sidste Iver ville være, var missionær. Men både ham og hans kone endte med at blive bibeloversættere i sabaotstammen på Mount Elgon i det nordøstlige hjørne af Kenya, hvor ikke engang kragerne vender! Der var ikke strøm, og da de ikke kunne finde en computer, der gik på gas, fik de solceller på taget. I samarbejde med lokale sproghjælpere, udviklede de et alfabet og påbegyndte oversættelse af, i første omgang, Markusevangeliet. Iver Larsen, international bibeloversættelseskonsulent, 72 år, gift med Alice.

Hvorfor er vi i København? // Johannes Fuchs

Jeg er villig til at gå, jeg er villig til at bli'... Denne lille sang fik vidtrækkende betydning for familien Fuchs. Da Johannes senere blev præst på Filippavej i København, begyndte han at spørge Gud, "hvorfor er jeg her?" På en lovsangsmarch i Istedgade fik han svaret. Johannes Fuchs, gadepræst, 73 år, gift med Ann Lis. Sammen har de 4 voksne sønner, Claus, Jesper, Martin og Jacob.

Jeg så store kirker, som formåede at være kirke for byen // Jacob Viftrup

Da jeg var i USA, så jeg nogle store kirker, som formåede at være kirke for området med masser af socialt arbejde, og på alle måder engageret i byen - og det tændte mig bare helt vildt! Jacob Viftrup, 47 år, ledende præst, gift med Jeanett. Sammen har de Niklas på 19, Isabelle 17, Sebastian 15 og Alexander på 13 år.

Hvor længe skal du gå og dalre rundt // Jørgen Jeppesen

En soldaterkammerat fra baptisterne fik Jørgen på bedre tanker: Hvor længe skal du gå og dalre rundt? Mange år senere var Laila og Jørgen med i et fælleskirkeligt nødhjælpsarbejde i Vejle, for at hjælpe romaer, børnehjælpsbørn og fattige i Rumæniens øverste højre hjørne. En dag Laila var på besøg hos noget familie, lå hendes 4-årige søn pludselig livløs på gulvet pga. en hjertefejl. Familien råbte til Gud og Gud greb ind!

Leaders has a gift to see people and develop people // Joel Bagnall

While Joel was living his dream as a rockstar for Jesus, God called him to live his dream. He now serves as pastor in Lyngby Frikirke and is the founder and director of Lift Leaders. Joel Bagnall, 34, is married to Helena. They have two sons, Mattias 3 and Elliot 1 year.

Vores elever ved, at vi vil kæmpe for, at de lykkes // Jan Dufke

På Skovbo ved vores elever, at vi tilkæmpe for dem, og vi vil kæmpe for, at de lykkes! Skovbo Efterskole, kristen skole på Sjælland med store musiske og kreative ambitioner, begyndte på Slimminge Kro ved Borup i 1996. I dag har skolen over 100 elever. Følg skolens tilblivelse, værdier, og hvad der gik forud. Fortalt af Jan Dufke, forstander, 63 år, gift med Käte. Sammen har de fire voksne børn.

Jeg oplevede en stor forvandling i mit liv // Stephan Thomsen

Stephan's opvækst i Zambia, som barn af et missionær ægtepar, gav ham en stærk tro på Gud; men først i Danmark, mere end 10 år senere, blev han frelst. I forbindelse med, at hans kone blev kronisk syg, fik hans tro et knæk, og han var lige ved at miste sit ægteskab, men Gud greb ind! Stephan Thomsen, optiker, 47 år, gift med Trine. Sammen har de Amanda på 22 og Samuel på 16.

Skal vi kalde det en frierbuket! // Karen Esther Jørgensen

Karen Esther Jørgensen, enke, 87 år, fortæller om sin barndom, om frierbuketten, om når 7 børn skal møde i skole kl. 8, og om at blive brugt af Gud i en sen alder.

Vi er nødt til at gå - for at blive ledt // Mathilde Holti

Mathilde fik plads til selv at finde ud hvem Gud var for hende, da hun voksede op med sine kristne forældre. På grund af denne frihed, fik hun allerede som lille en stærk tro. Efter folkeskolen hvor hun blev mobbet, valgte hun at lade sig lede af sin mavefornemmelse til at arbejde i nogle år, i stedet for at gå direkte i gymnasiet, som hun blev rådet til. Denne selvstændige beslutning modnede hende, og efter gymnasiet fik hun anbefalet en kirke som hun nu kalder sin, og  hvor hun også blev døbt. Lovsang betyder meget for Mathilde: “Jeg lægger rigtig meget kærlighed i lovsang. Det er min ting, føler jeg lidt, indenfor min tro…” Hun forfølger nu en af sine drømme, at komme ind på Fredericia Musical Academy. Mathilde Holti, 22 år og pædagogmedhjælper.

Mit motto: Jeg prøver det! // Frank Bjørklund

Hvis du hver dag vil prøve på, at høre min stemme og gøre det jeg siger til dig, så skal du opleve, at jeg vil være med dig alle dage, i gode og svære tider. Det var dét, som blev min kristendom. Frank Bjørklund, 64 år, mobil farvehandler, gift med Bitte og sammen har de David.

Hvis nu Gud har en dårlig dag // Jesper Fuchs

Følg Jespers rejse fra sår på sjælen til leder af TC Taastrup, et værested for narkomaner og hjemløse, og mød 3 mænd, hvis liv blev rejst op. Jesper Fuchs, 47 år, gift med Sanne. Sammen har de Magnus på 19, Johanna på 17 og Ida på 11 år.

Fra uønsket elev til bachelor // Michael Hansen

Michael Hansen, 32 år, læser socialvidenskab og er bygningsansvarlig i kirken. Som ung voksede han op med 3 halvsøskende, som havde hver sin far. Efter at være uønsket på flere skoler, kom han på Skovbo Efterskole. Her fik han en god ven, som var medvirkende til, at hans liv fik en ny dimension.

Iranere konverterer til Jesus i tusindtal // Kenneth Kühn

Ali, narkosmugler og tidl. militant muslim, dømmes for mord. I et venteværelse tigger han noget læsestof af en medfange, og får et eksemplar af det nye testamente. Lyt til hans radikale og humoristiske omvendelse. Det er en af Kenneth Kühn’s historier fra hans arbejde blandt iranere, som leder af Elam Ministries i Europa. Kenneth Kühn, 50 år, er gift med Alexia og sammen har de børnene Kaleb og Eva Mae.

92 rige år, men ikke uden storme // Agnete Løndorf

Agnete Løndorf, 92 år, bosiddende på Amager, med dejlig udsigt over volden og byens tårne - fortæller her om et rigt liv, men ikke uden storm og modgang.

Fra heroinnarkoman til lykkelig morfar // Benjamin Sarkez

Benjamin Sarkez, assyrer, født i Iran, er gift med Dorte og sammen har de døtrene Maria, Josefine og Hannah og 3 dejlige børnebørn. For længe siden levede Benjamin 4 år på gaden i Teheran som heroin narkoman. Træt af det gentagne ræs med at skaffe penge til stoffer flere gange om dagen, satte han sig ned og ville ikke mere. Pludselig hører han en stemme og tænker, "måske er jeg allerede død?"

Alkoholproblem som kristen // Jørgen Anker Hansen

Jørgen har kørt bus i over 25 år. Det var ikke ualmindeligt når man kom hjem fra en aftenvagt - så hen til automaten, og så trak man en øl... Ganske langsomt ændrede det sig til, at jeg var nødt til at have en genstand eller to, når jeg var færdig med mit arbejde. Og det blev værre og værre. Jørgen Anker Hansen - 70 år, gift med Anni, 3 voksne børn - havde et alkoholproblem mens han var kristen. På et sommerstævne sagde han til Gud: Lad det være min aften i aften.

Podcast cover, Gudstjeneste
Hør søndagens gudstjenester

Joel Bagnall // The Messiah’s Method

Joel Bagnall // The Messiah’s Method From evening service 27.09.20