Omsorg for byen

Et åbent fællesskab

Vi ønsker som kirke at være et åbent fællesskab i bevægelse mod mennesker i vores by. En måde vi gør det på, er ved aktivt at række ud til mennesker i vores by. Vi tror på, at vi som kirke er kaldet til at være noget for alle mennesker uanset situation eller vilkår.

Særligt ønsker vi dog at række ud til dem, der ofte føler sig udenfor, overset eller på kanten af samfundet. Vi ønsker som fællesskab at afspejle Jesus i alt hvad vi gør. Derfor ønsker vi at være et frirum i en fortravlet hverdag og en åben invitation, der accepterer mennesker med alt hvad de er, hvad de bringer og hvor de er i livet.

"Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile" Matt 11:28

Vi har derfor valgt at opstarte samt engagere os i en række lokale projekter, som du på denne side kan læse lidt nærmere om.

Familienetværket

I Familienetværket Filippavej ønsker vi at skabe nærvær, netværk og relationer mellem mennesker, som af forskellige årsager er ramt af livet. Familienetværket er et sted at mødes, et sted at have nogen at snakke med, få nye venner og måske få en frisk vinkel på sin livssituation.

Familienetværket Filippavej er et sted, hvor du kan få tilført nyt livsmod og håb for fremtiden.

Madbank

På baggrund af samarbejdet med Blå Kors Danmark har Familienetværket også fået del i aftalen omkring mindsket madspild, som Blå Kors Danmark har lavet med dagligvarekæden LIDL. Det betyder, at Familienetværket Filippavej hver uge har mulighed for at uddele gratis overskudsmad fra Lidl til de familier og enlige som er tilknyttet Familienetværket Filippavej. Vi er meget taknemmelige for at få del i sådan en aftale. Det giver god mening at mindske madspild, og samtidig give det videre til god brug og velsignelse.

Teen Challenge

Vi samarbejder med og støtter op om Teen Challenge og det arbejde for misbrugere, hjemløse og socialt udsatte, som de gør. En konkret del af vores samarbejde foregår igennem genbrugsbutikken Cirkelines Æske på Blågårdsplads, Nørrebro. Her bliver der solgt børnetøj og legetøj mm. Butikkens 25 frivillige, brænder for at hjælpe udsatte til et bedre liv. Overskuddet fra Cirkelines Æske går til at hjælpe hjemløse og misbrugere på fode igen. Teen Challenge er en kristen rehabiliterings organisation, som arbejder med socialt udsatte på gadeplan og hjælper dem med at finde vej tilbage ind i samfundet. De arbejder for at hjælpe det enkelte menneske, derfor bygger meget af deres arbejde også på samarbejde mellem menigheder og kirker.

Christian Surfers

Christian Surfers Denmark er del af et større globalt netværk af surfere, som ønsker at være med til at bringebudskabet om Jesus ud til surfermiljøet. I Danmark har de hovedsæde i KBH Frikirke.